nedelja, 27. januar 2008

Prva obletnica Kluba




Štorklja – prijetna gostilna, ugnezdena tik ob ljubljanski porodnišnici – je bila včeraj (petek 25.1.) prizorišče našega praznovanja prvega leta obstoja Kluba-efotografija, oziroma prvega sestanka v domači Celici, kjer se je rodila zamisel o Klubu. Bilo je prav živahno omizje, najprej zato, ker so se v tem času ob skupnih fotografskih dogodkih med nami že spletle tesnejše vezi, k iskrivim in novim zamislim pa je pripomogla tudi nadvse okusna pojedina, za katero se Nataši prav prisrčno zahvaljujemo.

S potešenimi brbončicami smo se še bolj vneto lotili »resnih« tem: predsednik MarkoP je veselo naznanil, da bo naša prva klubska tekma, natečaj fotografij na temo »centralna kompozicija« uspešna, poslali smo dovolj fotk – večina je menda dojela bistvo teme. Soglasno smo tudi sklenili, da pa je zdaj zares čisto skrajni čas, da rodimo svojo prvo razstavo – portreti in FrancuV je pripadla čast, da opravi poslednji izbor in fotke materializira na stari dobri papir. Stene Celice, prihaaaaajamo!

Preden pa si nadenemo pustne maske, smo si še malce globje pogledali v oči: kdo sem, zakaj prihajam v klub, kaj pričakujem od drugih, kaj jim lahko dam sam, kam gremo vsi skupaj? Juhej! Prav to je tisto, kar nas bo gnalo naprej, povezovalo, nas krepilo v ustvarjalnosti: veselimo se delavnice o uporabi Photoshopa, šli bomo na lov za maskami, vzbrstela je že zamisel o naslednji razstavi (Plečnik, Ljubljana mesto ...), morda pa jo celo mahnemo skupaj na daljše potovanje, Kambodža, Tibet, kdo ve ...

Sledi par reportersko obarvanih slikic:


(Foto: Franc Vrtačnik)



(Foto: Franc Vrtačnik)



(Foto: Franc Vrtačnik)



(Foto: Božo Kodrič)



(Foto: Božo Kodrič)



(Foto: Božo Kodrič)



(Foto: Stane Grof)



(Foto: Stane Grof)

Za piko na i pa sta poskrbela še FranciV in DavorL, odpeljala sta nas prvi z balonom pod oblake, drugi v deželo prijaznih ljudi – Mjanmar.


(Foto: Stane Grof)



Ena izmed fotografij s predstavitve potovanja po Mjanmarju. (Foto: Davor Lovinčič)

(Avtor teksta: Helena Lovinčič)

Ni komentarjev: