sobota, 8. november 2008

Odprtje razstave Slovenija, Celica, 3.november

Fotoklubu e-fotografija je znova uspelo! Tako kmalu po odprtju razstave »Veseli otroci« v stari Pediatrični kliniki smo s svojimi deli okrasili zidove v Hostlu Celica. Na obeh zidovih glavnega hodnika si lahko prehodni prebivalci Celice, ki se za kratek čas na svojem potovanju zaustavijo tudi v naši mali a prelepi deželi, ogledajo nekatere manj razvpite in morda očem bolj skrite kotičke naše domovine. Morda jih pogled na naše fotografije navdihne za še katero pot k nam ali pa jo priporočijo svojim prijateljem popotnikom. Te naše fotografije smo zbirali kar dolgo, jih nosili skupaj iz naših priložnostnih obhodov dežele, marsikdo pa se je za nastanek lepe fotografije tudi namensko podal na fotoraziskovanja. Obiskovalce razstave, ki smo ji nadeli naslov, »Slovenija, dežela, ki jo ljubiš, dežela, ki jo vzljubiš« bodo gotovo opazili posrečeno postavitev fotografij, te smo namreč v okvir združevali v paru po njuni vsebini, da kot celota opazovalca nagovarjata še enkrat skupaj in ga v svoji družbi zadržita še malce zadržita.


Tudi tokratna fotografska razstava je produkt dela članov kluba v celoti, od izbora najboljših do tiskanja, uokvirjanja in umetniške postavitve. Učimo se, kalimo se in se zavedamo, da bi bili lahko še boljši. S skupnim delom se krepijo tudi klubske vezi, veselimo se že novih projektov.


avtor: Stanko Grof


Tudi vabilo na razstavo je bilo deležno natančnega ogleda, preden je šlo na zid. Priznani mojster fotografije, častni član Fotokluba e-fotografija, Oskar Karel Dolenc in Matjaž Intihar nam ves čas gledata pod prste. (avtor: Helena Lovinčič)


avtor: Stanko Grof


Te fotografije so v okvirju preveč natlačene!" je bil kritičen Oskar. Okaral nas je tudi, ker smo ob fotografije "pozabili" prilepiti imena avtorjev. (avtor: Helena Lovinčič)


avtor: Stanko Grof

Avtor : Helena Lovinčič


Ni komentarjev: