ponedeljek, 22. junij 2009

Predavanje - Obdelava fotografij in Adobe Photoshop CS4 - Matjaž Intihar

unijsko predavanje Obdelava fotografij in Adobe Photoshop CS4, ki ga Klub e-fotografija redno vsak tretji ponedeljek v mesecu pripravi za občinstvo v Knjižnici Otona Zupančiča je izpolnil Matjaž Intihar –slovenski guru digitalne fotografije.

Vsem je jasno, da eno popoldansko predavanje ni namenjeno učenju dela s PS CS4, ampak seznanjanju kaj nova orodja omogočajo.

Ob sami predstavitvi naprednega dela programa za obdelavo slike, je spregovoril tudi o večnih dilemah o obdelavi fotografij. Glede na to, da se je fotografija obdelovala že v obdobju analogne tehnologije, tu ni dileme. Obdelovali jo bomo še naprej, vprašanje je do kakšne mere in kaj želimo doseči.

Novi program omogoča veliko, poenostavlja delo, predvsem pa zmanjšuje število potrebnih klikov za izvedbo posamezne operacije. Združuje orodja, ki se sicer pojavljajo kot samostojna.

Svetle dele, nebo lahko potemnimo in to tako, da ne zmanjšamo kvalitete temnejših delov. Dekle lahko za« tren oka« izgubi nekaj kilogramov, obline pa so za na naslovnico. Mladenkam čudežno izginejo mozolji. Ljubitelji arhitekture in panoramskih posnetkov imamo nova orodja zajeto v enem. Skratka, sedaj vemo, kaj vse (ne čisto vse) nudi nov PS CS4 in kje ga lahko uporabimo. V kakšnem obsegu pa ostane v naših roka in očeh.

Tudi tokrat se je kar nekaj obiskovalcev vpisalo na seznam, s katerim zainteresirane še dan dva pred predavanjem pocukamo za rokav, da se bliža popoldne za druženje v predavalnici. Želite v seznam! Sporočite svoje podatke ime priimek in e naslov na efotografija.mailing@gmail.com


Avtor:Davor Radić


Avtor:Davor Radić


Avtor:Davor Radić


Avtor : Davor Radić, Drago Videmšek


Ni komentarjev: