torek, 11. marec 2008

Klub s krstnim predavanjem

Kje imajo takšen gozd, da drevesu ne vidiš krošnje? Kje je ogenj bistven element življenjskega kroga rastline? Kje imajo najdaljši koralni greben na svetu? Le kje je treba od ene majhne naselbine do druge prepotovati vsaj 300 km? Seveda, kje drugje kot v Avstraliji. »Tam spodaj« sta bila naša klubovca, Maja in Blaž Polenšek, ki sta svoje fotografske vtise s potovanja predstavila na zelo zanimivem predavanju v Knjižnici Otona Zupančiča v Ljubljani. Bolje rečeno, skupno pot in fotke je popisovala Maja sama, tako se je znova izkazalo, da ženske podpiramo doma tri vogale – Blaž se je namreč »izmazal« z bolniško.



(avtor fotografije: Maja in Blaž Polenšek)


S predavanjem »Pot po vzhodni obali Avstralije« se je Klub e-fotografija tudi prvič javno predstavil, Maja je popisala avstralske cestne navade, pester živalski svet, predvsem pa njuno raziskovanje naravnih parkov, ki jih je Avstralija polna. Njena pripoved nam je pričarala deželo s plati, ki jo imamo običajno priložnost manjkrat slišati in videti, s plati biologinje – gozdarke.

Mimogrede je popisala tudi težave, na katere sta naletela ob fotografiranju dežele, njuno ukvarjanje s tažavnimi svetlobnimi pogoji zlasti v tropskem gozdu, pri čemer sta ustvarila kar nekaj zanimivih fotografij, nastale s plesom sončnih žarkov na skritem pragozdnem rastju ali pa modrih meglic nad gozdom, ki jih obarvajo hlapi evkaliptusa.



Maja in Mirko (predstavitev Kluba) se pripravljata (avtor: Helena Lovinčič)



Predavanje je steklo kot po maslu (avtor: Davor Lovinčič)



Avstralski kenguruji :) (avtor: Helena Lovinčič)



V KOZ se je nabralo kakih 30 ljudi (avtor: Davor Lovinčič)


Po končanem predavanju so prisotni Majo spraševali o podrobnostih, cenah in drugih informacijah.



(avtor: Helena Lovinčič)



(avtor: Helena Lovinčič)



(avtor: Helena Lovinčič)


Lepo predavanje, ki je vzpodbudilo obiskovalce h klepetu tudi po njegovem koncu.
Čestitke, Maja!


(avtor teksta: Helena Lovinčič)

Ni komentarjev: