sobota, 02. avgust 2008

Gorsko-hitrostna dirka PETROL FERRARI 2008

Zadnji vikend julija je petkilometrska cesta med Ilirsko Bistrico in Šembijami že štirinajstič zaživela v znamenju avtomobilističnega športa. Na gorsko-hitrostne dirko Petrol Ferrari 2008, ki šteje tudi za Evropsko prvenstvo, so svoje nabildane štirikolesnike zapodili domači in tuji vozniki.


Foto: Davor Radič


Foto: Stanko Grof


Foto: Sanda Žuvela Fajfarič


Foto:Drago Videmšek

Bencinska sekcija, tokrat so bili v njej: Sanda, Davor Radič in podpisani. Staneta smo ujeli pri dvigovanju akreditacij.

Čas lova na posnetke smo omejili na prvo vožnjo treninga in sprehod po boksih. Prvi in za nekatere edini »štant« je bil na 14 ovinku. Klečanje, čepenje, obračanje v notranjem delu 180 stopinjskega ovinka je bilo primerno za fotkanje s sledenjem. Izziv za nastavitve pa so predstavljali prehodi med senco dreves in opoldanskim soncem (dokler ga niso skrili oblaki). Izkušnje s fotkanjem kolesarjev, starodobnikov v mestnem jedru in omejitvijo na ISO 100 *, so pri sledenju tudi več kot 300 konj zanemarljive. Teleobjektivi so ostali v nahrbtnikih (neuporabni za neuke), ostril sem z neprekinjeno in tudi z ročno nastavitvijo, ročna nastavitev pa je bila pri zaslonki in času. In še eno spoznanje. Nasvet pri fotkanju divjih živali (tudi v živalskem vrtu);« eno oko je za pogled skozi iskalo, drugo pa za opazovanje resničnosti okoli sebe«, velja tudi pri tem hitrem športu.


Foto: Davor Radič


Foto: Stanko Grof


Foto: Stanko Grof


Foto:Drago Videmšek

Zanimiv je bil tudi sprehod v boksih. Nekateri so bili že na drugi vožnji, ta hudi pa so nanjo pripravljali.
Ta šport ni konjiček. V konjušnici imajo tudi preko 300 konjev in nikakor ne gre brez ekipe, mobilne mehanične delavnice, avtodoma in izpraznjenega prašička.


Foto: Sanda Žuvela Fajfarič


Foto:Drago Videmšek


Foto: Sanda Žuvela Fajfarič


Foto: Davor Radič

* Da sem lahko fotkal, se zahvaljujem Davorju - Meduzi, ki mi je posodil svoj Oly E1. E1 pa s svojimi 5 megapiksli pri tej nastavitvi ohrani visoko kvaliteto.


Foto:Drago Videmšek

p.s. Organizator je poleg akreditacije zagotovil tudi varnost. Prijazna dekleta so delila kondome. Ne vem pa zakaj so jih dale tudi meni.


Avtor : Drago Videmšek

Ni komentarjev: