sreda, 21. maj 2008

Predavanje o popotni fotografiji - "poročilo iz terena"

Tretji ponedeljek v mesecu v Knjižnici Otona Župančiča (Ljubljana) je spet prišel.
Tokrat smo imeli priložnost, v organizaciji Foto kluba e-Fotografija, poslušati predavanje o popotniški fotografiji. Predavatelj Marko Petrič, ki je hkrati tudi gonilna sila našega foto kluba je v prvem delu predavanja preko osnov fotografije prešel na osnovne napotke, ki bodo prav prišli vsakemu fotografu, ki se želi resneje spopasti s popotno fotografijo . Predavanje smo začeli z razliko oz. dilemo ali s seboj vzeti kompaktni ali zrcalno refleksni fotoaparat ter koliko opreme je pametno s seboj nositi. Ko smo začetna vrpašanja razčistili, smo preko vprašanj kakšne torbe, kateri objektivi itd. se nam na potovanju najbolj obrestujejo, prešli k bolj specifičnim temam kot so, kdaj fotografirati, kako se obnašati v deželah tretjega sveta, kako pristopiti k ljudem, kako doseči čim večjo pristnost fotografij ter konec koncev tudi kako se na potovanje logistično in »hardversko« pripraviti.
Proti koncu smo si pogledali še Markovo projekcijo popotnih fotografij ob spremljavi krajših opisev, kako so bile le-te posnete ter napotkov na kaj je bilo oz. bi bilo v podobnih situacijah potrebno paziti.

Hvala Marku za predavanje, bilo je zelo lepo ter poučno! Hkrati naj vse povabim na naslednje predavanje, ki bo tretji ponedeljek v juniju (16.06. ob 18:00).



avtor: Davor Lovinčič


avtor: Marko Petrič


avtor: Davor Lovinčič


avtor: Davor Lovinčič


Avtor : Miha Črnigoj

Ni komentarjev: