nedelja, 18. oktober 2009

Herman Čater - Fotografsko predavnaje - 19. okt. ob 18h, vstop prost



19. oktober ob 18h, Knjižnica Otona Župančiča v Ljubljani, Kersnikova ulica 2, 3. nadstropje (podhod pri kavarni Evropa)

Oktobrsko predavanje bi moral imeti Jure Kravanja-Yurko. Zaradi zdravstvenih težav, ga bo nadomestil njegov klubski kolega iz foto društva Svit, Herman Čater. Herman bo odlična zamenjava za Yurka, saj so si njegove tematike podobne in različne ob enem, predvsem pa je Herman zelo plodovit razstavljalec, dobitnih mnogih svetovnih priznanj in predavatelj.
Vinko Šerbek, predsednik fotokluba Zagreb je ob Hermanovi razstavi zapisal. "V zelo kratkem času je zgradil svoj prepoznavni stil. Pri tem je ostal zvest fotografiji v tradicionalnem smislu te besede, to se pravi, da je ostal zvest umetnosti brez avantgardnih pritiskov in inovacij, z jasno vsebino in jasnim sporočilom, z velikimi čustvenimi naboji in humanimi namerami".




Ob svoji široki retrospektivi nam bo odkril mnogo nagrajenih fotografij iz vseh koncev sveta, tako iz smeri fotografiranja kot obdelave slike. Predvsem slednja ga dela močno razpoznavnega in ima močno izraženo svojo tehniko obdelave. Več o predavatelju http://www.e-fotografija.si/templates/?a=1454&z=75









Vstop prost, prisrčno vabljeni.

1 komentar:

bloggledre pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.