sobota, 26. april 2008

Aprilska fotosalsa

Vamos amigos a bailar una salsa! Znova smo se zavrteli s fotoaparati okoli vročekrvnih plesalcev salse, ki so sredi sredi aprila vdajali temperamentnim zvokom – tokrat v podzemlju Austria Trend Hotela v Ljubljani. Kar zajeten del Kluba e-fotografija se je znašel na prizorišču 3. slovenskega salsa Festivala, ki ga je organizirala Salsotec plesna šola Ljubljana. Bili smo takoreč uradni fotografi.


avtor: Marko Petrič


avtor: Helena Lovinčič


avtor: Marko Petrič

Razmere za fotografiranje so bile v soboto zvečer še bolj težavne kot doslej; kletna dvorana je bila precej nizka, plesalcev pa se je nagnetlo res polno. Z našimi aparati smo se gibali po robu plesišča, saj med plesoče pare, ki so nepredvidljivo menjavali smeri gibanja, se strahotno hitro vrteli, sunkovito spreminjali poze, ni bilo mogoče riniti. Če pa že, se je na fotografijo hitro prikradel kakšen neželeni komolec, roka ali kaj drugega. Vrhunec večera je bil »show«, na katerem so nastopili plesalci – učitelji, ki so k nam prileteli iz NY, Kube, Dominikanske Republike, Nemčije, Hrvaške, Španije, Turčije ....
Prerinili smo se v prvi obroč, ki ga je navdušeno občinstvo sklenilo naokoli plesišča in v objektive lovili nastopajoče.


avtor: Davor Lovinčič


avtor: Domen Blenkuš


avtor: Davor Lovinčič


avtor: Domen Blenkuš


avtor: Mirko Slak

Njihovi nastopi so bil res čudoviti, težko se je bilo odločiti ali jih spremljati skozi objektiv ali kar brez. Vse se odvijalo hitro, skušali smo jih ujeti v zraku, v plesnih držah, lovili smo izraze na obrazu ..


avtor: Božo Kodrič


avtor: Drago Videmšek


avtor: Mirko Slak


avtor: Božo Kodrič


avtor: Drago Videmšek


avtor: Anže Malovrh


avtor: Anže Malovrh

V nedeljo pa smo jih prosili, da so pozirali samo za nas. Odpeljali smo jih na ploščad pred WTC in fotkanju kar ni bilo konca. Pozabili smo na to, da so ti ljudje še pred nekaj urami vzleteli iz tropskih razmer, pri nas pa je bilo vreme skisano, oblačno, vetrovno. Za kratek čas so se drznili pred naše objektive stopiti tudi v plesnih kostumih. Brrrr! Le najbolj vztrajni klubaš pa je šel do konca in fotkal zadnji nočni show z živo glasbo.
Po tolikih fotosalsah bi zdaj že morali kaj znati, če nam uspeva, presodite sami!


avtor: Helena Lovinčič


avtor: Nataša Malovrh


avtor: Nataša Malovrh

Avtor : Helena Lovinčič

Ni komentarjev: