sobota, 27. september 2008

Delavnica z bliskavicami na štajerskem

V soboto 20.09.08 je pod mariborskim Pohorjem potekala še ena delavnica o uporabi majhnih bliskavic pri portretih. Ker naju je z Domnom navdušila prejšna delavnica, sva se odločila, da greva še enkrat. Da pa nisva odšla sama, je šel z nama še Davor R.
Tako kot prvič, sta nas tudi tokrat toplo sprejela Borut Gorenjak in Gregor Bohak, ki sta nas razdelila v dve skupini. Tisti, ki smo teorijo že slišali pri prajšnji delavnici, smo tokrat zadevo preskočili in z Gregorjem odšli do naše prve lokacije, kjer nas je že čakala modelka Tina, ki nam je ves čas v objektive podajala takšne in drugačne izraze, poglede, poteze... V naši skupini smo imeli vsi brezične sprožilce za bliskavice in ker kmalu nismo bili več zadovoljni z eno samo bliskavico, smo si postavili še eno (nekateri tudi dve) in s tem odpravili veliko nepotrebnih senc, ki smo jih imeli prej. Vseskozi nas je nadziral naš »asistent« Gregor, ki nam je pri vsem pomagal - no vsaj meni je prav prišel pri vseh nastavitvah, ki so bile potrebne za še boljšo fotko.
Ko smo izkoristili vse potenciale prve lokacije, smo se preselili na drugo, nato pa smo Tino zamenjali za hokejistko Janino (da ne bo pomote, ni pozirala v hokejski opravi). Tudi Janina se je, tako kot Tina, odlično odrezala, nam pa ni in ni manjkalo idej kako jo postaviti, da bo slika izpadla čim bolje.
Popoldan se je počasi prevešal v večer, naši modelki, tako Tina kot Janina, sta bili že pošteno prezebli in tudi nam ni škodilo na poti nazaj domov toplo gretje.
Vsekakor je za nami spet ena odlična delavnica. Še enkrat hvala Borutu, Gregorju in našima modelkama za še eno krajšanje sobotnega popoldneva. Naslednja delavnica bo v Ljubljani ,ko bosta Borut in Gregor delila znanje še z ostalimi klubovci.


Avtor: Sanda Žuvela Fajfarič


Avtor: Davor Radič


Avtor: Davor Radič


Avtor: Domen Blenkuš


Avtor: Sanda Žuvela Fajfarič


Avtor: Davor Radič


Avtor: Domen Blenkuš


Avtor: Sanda Žuvela Fajfarič


Avtor: Domen Blenkuš




Avtor : Sanda Žuvela Fajfarič

Ni komentarjev: