četrtek, 11. september 2008

Noč v stari Ljubljani

20. Noč v Ljubljani in z njo zaključek Poletja v Stari Ljubljani je sestavljalo niz dogodkov na različnih prizoriščih v mestnem jedru. Vonj po pečeni koruzi in jedeh na žaru, glasb in obilica dogajanja je bila paša za domačine in turiste. E klubovcev nas je bilo kar nekaj. Malo smo se držali skupaj, malo pa solirali. Mirko je zapeljal vonj pečenega krompirja, Sanda je škljocala dvometrske tičke z žogo, mene pa sa so premamile breakdencerke.

Društvo za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi je poskrbelo, da je zatohle ulice starega mesta zajal vonj po praženem krompirju. Pripeljali sp svoje ponve in predstavi pridelek ter obiskovalce pogosti s praženim.
Za popestritev dogajanja so na Starem trgu so zaigrali rogisti. Leseni rogisti so edinstveni, saj so njihovi inštrumenti narejeni izključno iz lesa. Zbrano občinstvo (krompirjevci) je njihovo igranje nagradilo z navdušenim ploskanjem.

Na Prešercu so bili finalni obračuni lige NLB v ulični košarki. Državni prvak Perkmandeljc je priznal premoč srbski ekipi Kursadžije. Navdušenje je požel zmagovalec v zabijanju Petar Kostić. Bilo je borbeno in navdušejoče.

Na Čevljarskem mostu je s predstavo plesa in petja vabila mlade v svoje vrste plesna šola Bast. Izdelana tehnika, malce plesnega stila, nekaj kar hudih zvitkov, gibčnost, moč in predvsem volja. Čudovito, če v tem še uživaš. Fotografska pa je bila zaradi slabih svetlobnih pogojev ponovno težka. Ampak, malo spremenjen način fotkanja, »eksplozija« in vrtenje fotkiča okoli objektiva, da zanimiv pogled na dogajanje.
Če velja pri break dance - uživaj v plesu, potem velja tudi za nas pri fotkanju.




avtor: Sanda Žuvela Fajfarič


avtor: Drago Videmšek


avtor: Mirko Slak


avtor: Sanda Žuvela Fajfarič


avtor: Drago Videmšek


avtor: Mirko Slak


avtor: Sanda Žuvela Fajfarič


avtor: Drago Videmšek


avtor: Mirko Slak
Avtor : Drago Videmšek

Ni komentarjev: